Maraton de filme ROMÂNEȘTI #1

Maraton de filme ROMÂNEȘTI #1

DISTRIBUIȚI

Maraton de filme ROMÂNEȘTI #1

filme romanestiÎncepem seria maratoanelor de filme Românești cu 3 filme din anii 60.

1. Un surîs în plina vara

Regia: Geo Saizescu | Actori: Florina Luican, Sebastian Papaiani, Dem Radulescu, Draga Olteanu Matei, Puiu Calinescu, Melania Cârje, George Constantin, Rodica Mandache, Matei Alexandru, Dumitru Furdui, Nineta Gusti, Silvia Fulda.

Un tanar ţaran din Oltenia, Faniţa, se razvrateste impotriva familiei si impotriva hotararii vecinilor sai din sat, care accepta colectivizarea. El socoteste ca aceasta hotarare politica venita din capitala, este departe de idealurile sale personale si-i incurca planurile proprii. El viseaza sa se capatuiasca, sa arate ca un orasean cu motocicleta. Considera ca „motorul” este formula imbatabila de a cuceri respectul consatenilor si, mai ales, inima frumoasei Lorica. Carismaticii indragostiţi: Faniţa si Lorica (S.Papaiani – Florina Luican) sunt eroii unei povesti de iubire, plina de candoare. Umor oltenesc, replici scanteietoare, naivitaţi, lirism si… suspans! O poveste din lumea satului romanesc de acum 5 decenii.

2. Dragoste la zero grade

La un concurs de schi de la Poiana Brasov, Oana, o tanara nadejde a uzinei locale, se ciocneste pe partie cu Andrei, un tehnician tv venit in zona sa monteze un releu. Din impactul neasteptat se naste o dragoste fulgeratoare. Dar daca sentimentele lui au ajuns la punctul de fierbere, ale ei sunt la… limita inghetului. Dupa ce Oana pierde concursul de schi, iar Andrei aparatul cu care lucra si trec printr-o gramada de peripetii, in final amandoi descopera dragostea, chiar daca temperaturile sunt… mult sub zero.

3. Pădurea spânzuraţilor

Regia: Liviu Ciulei | Actori: Liviu Ciulei, Ştefan Ciubotăraşu, Victor Rebengiuc, Toma Caragiu, Anna Széles, Marga Barbu, Ion Caramitru, Gheorghe Cozorici, Gina Patrichi.
Filmul este ecranizarea romanului lui Liviu Rebreanu, primul roman psihologic din literatura română, care a fost inspirat dintr-o întâmplare reală, respectiv povestea lui Emil Rebreanu, fratele scriitorului şi subofiţer în armata austro-ungară, care a fost spânzurat la Ghimeş pe data de 14 mai 1917 când încerca să dezerteze pe frontul românesc. Iniţial, pentru rolul lui Apostol Bologa a fost distribuit Şerban Cantacuzino, care a filmat câteva cadre. S-a decis însă înlocuirea lui cu Victor Rebengiuc.

Comments

comments