Shutter Island (2010)

[Mister] Shutter Island (2010)

DISTRIBUIȚI

Shutter Island (2010)

În anul 1954, doi şerifi americani, Edward „Teddy” Daniels şi noul său partener, Chuck Aule, merg către spitalul Ashecliffe, unde sunt ţinuţi cei care comit crime şi pledează drept nebuni, de pe Insula Shutter, ca parte a unei investigaţii referitoare la dispariţia pacientei Rachel Solando, încarcerată pentru că a înecat cei trei copii ai săi. La scurt timp de la sosirea lor, o furtună le face întoarcerea pe continent imposibilă pentru câteva zile. Daniels găseşte personalul spitalului drept conflictual şi deloc cooperant; şeful departamentului de psihiatrie, Dr. John Cawley, refuză să le dea dosarele angajaţilor spitalului; doctorul lui Rachel a plecat în vacanţă după dispariţia ei, şi li se interzice să caute în Secţia C, spunându-li-se că farul a fost deja cercetat.

Daniels începe să aibă migrene puternice, şi vise tulburătoare cu soţia lui, Dolores Chanal, care a fost ucisă într-un incendiu provocat de piromanul Andrew Laeddis. Într-unul din vise, Dolores îi spune că Solando este încă pe insulă, la fel cum este şi Laeddis. Daniels îi spune apoi lui Aule că găsirea lui Laedis a fost un motiv ulterior pentru preluarea cazului. Pe măsură ce Daniels şi Aule continuă investigaţiile, ei află că Solando a fost găsită de personalul spitalului şi nu li se mai oferă nicio informaţie în plus.

Fără a avea ajutorul nici a personalului şi nici a pacienţilor, Daniels decide să intre pe furiş în Secţia C şi în cele din urmă îl întâlneşte pe George Noyce, un alt pacient. Noyce îl avertizează pe Daniels că la Ashecliffe se fac experimente dubioase pe pacienţi şi îi trimit pe cei incurabili la far pentru a fi lobotomizaţi. Când Daniels pleacă, Noyce îi spune că toată lumea de pe insulă, inclusiv Aule, joacă într-un joc conceput special pentru el. În cele din urmă, Daniels se regrupează cu Aule şi pornesc spre acel far, dar se pierd unul de celălalt atunci când încearcă să treacă peste nişte stânci.

Sursa

Comments

comments